Κανελόνια με κιμά

kanelonia kima 6
ΥΛΙΚΑ:
μισό κιλό κιμά,
2 κούπες γραβιέρα Αμφιλοχίας,
3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο,
2 αυγά,
αλατοπίπερο,
πάπρικα γλυκειά,
ντομάτα 1 μεγάλο πουμαρώ,
1 κ.σ.πελτέ,
1 ξύλο κανέλλα,
2 κρεμμύδια,
λάδι συνολικά μισό ποτήρι του νερού,
1 ποτηράκι κρασί,
λίγο μοσχοκάρυδο,
φρυγανιά τριμμένη 3 κ.σ.1 κ.γ.ζάχαρη.



Κανελόνια με κιμά και τυρί!!!
Συνταγή μοναδική! Τέλεια!! 

Με απλές κινήσεις θα έχετε ένα τέλειο φαγητό να το σερβίρετε στην οικογένεια ή σε επίσημο τραπέζι.
Αυτή την συνταγή την έχω από πολύ παλιά, από τότε που εβραζαν τα κανελόνια και την τροποποίησα, σήμερα δεν χρειάζονται βράσιμο.
kanelonia kima 8
kanelonia kima 3
Κιμάς:
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το μισό λαδάκι να κάψει.
Τρίβουμε το ένα κρεμμύδι, το σοτάρουμε.
Ρίχνουμε και τον κιμά, ανακατεύουμε, σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε λίγο πελτέ (όχι πολύ),
Την κανέλλα,
πιπέρι,
αλάτι με προσοχή (γιατί το τυρί είναι αλμυρό),
πάπρικα,
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο,
λίγο νεράκι
και αφήνουμε να ψηθεί.
 
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Μετά χτυπάμε 2 αυγά τα ρίχνουμε στον κιμά
καθώς και 1 κούπα τυρί,
την φρυγανιά
και το ζαμπόν ψιλοκομμένο.
 
Εν τω μεταξύ έχουμε φτιάξει την σάλτσα ντομάτας, όπως για τα μακαρόνια με την διαφορά να είναι μπόλικη και ζουμερή:
 
1 κουτί πουμαρώ,
1 κρεμμύδι,
λαδάκι,
λίγη ζάχαρη,
αλατοπίπερο (πάλι το αλάτι με προσοχή).
 
Γεμίζουμε τα κανελόνια (όπως είναι άβραστα).
 Ο καλύτερος τρόπος είναι να φορέσουμε γάντια και να τα γεμίσουμε με το χέρι.
Τα στρώνουμε κατευθείαν στο πυρέξ (φωτογραφία).
kanelonia kima 2
Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, να καλύπτει ΣΧΕΔOΝ τα κανελόνια μας.
kanelonia kima 5
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά το πυρέξ (φωτογραφία) και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για μισή ώρα.
kanelonia kima 4
Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε πάνω τους 1 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας.
Εγώ εδώ και 30 χρόνια, χρησιμοποιώ μόνο Ελληνικά τυριά, εσείς βάλτε ότι θέλετε αρκεί να λιώνει).
Αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο να λιώσει το τυρί.