Κάπαρη 4

Κάπαρη

Έτοιμη και φέτος η κάππαρη🌿

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ νο 2: 

1. Παίρνουμε βλασταράκια κάππαρης τρυφερά και αράντιστα, και τα πλένουμε πολύ καλά.

Να ξέρετε ότι κάθε άνοιξη στη λαϊκή του Αιγίου πωλούνται ματσάκια φρέσκα για αυτή τη συνταγή.

2. Μετά τα βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό, βάζουμε πάνω ένα βάρος να είναι πάντα μέσα στο  νερό, εγώ έβαλα μπουκάλια με νερό.

 

3. Το βάζουμε στον ήλιο, σκεπάζουμε με ένα τούλι.

4. Αφήνουμε από 8 έως 10 ημέρες αναλόγως τον ήλιο.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο.

Αν βρωμάει μην φοβηθείτε έτσι γίνεται.

4. Μετά μόλις κιτρινίσει κάπως δοκιμάζουμε αν είναι τραγανό και όχι πικρό. 

5. Μετά την πλένουμε πολύ πολύ καλά.

6. Σε βάζο ρίχνω πρώτα την κάππαρη, μην τη στουμπώνετε, να είναι λίγο αραιά, μία κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό κοφτή, γεμίζω μέχρι την μέση και λίγο παραπάνω με νερό και μετά γεμίζουμε με ξύδι.

Μπορείτε να βάλετε ξύδι άσπρο, εγώ έβαλα ντόπιο.

7. Να αφήνετε πάντα ένα πόντο από τα καπάκια να μην σκουριάζουν. 

Η κάππαρη είναι ένα μοναδικό έδεσμα, το βάζουμε στις σαλάτες ή σκέτο. Είναι μοναδικό φάρμακο για τους πόνους στην κοιλιά!!!

Κάπαρη 1
Κάπαρη
Κάπαρη 2
Κάπαρη 3