Καρυδόπιτα με σαντιγί

Το πιο νόστιμο γλυκό!!! 

Όπως το φτιάχνουμε στην Τέμενη!!


Υλικά:

10 αυγά,

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,

10 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,

10 κουταλιές της σούπας πολυ γεμάτεςκαρύδια τριμμένα στο μούλτι,

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ ή άλλο ποτό οινοπνευματωδες,

1 κ.γ.γεματο κανέλλα,

1κ.γ.κοφτό γαρύφαλλο τριμμένο,

1 φακελάκι μπαίκιν.

Για την επικάλυψη 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με ένα σφηνάκι άχνη ζάχαρη.

Καρυδόπιτα με σαντιγύ 5
Καρυδόπιτα με σαντιγύ 6

Σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη,

4 ποτήρια νερό,

1 ξύλο κανέλλας,

1 κομμάτι λεμόνι φλούδα και σάρκα.

 

Να βράσει 10 λεπτά (μην είναι σκέτο νερό).

 

Είναι φανταστικό γλυκό, φτιάξτε το έτσι ακριβώς!!!!

Μπορείτε να φτιάξετε και μεγαλύτερη όσα αυγά τόσες κουταλιές υλικά.

Καρυδόπιτα με σαντιγύ 1

1. Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλή μαρέγκα (η μαμά μου έλεγε να κόβεται). 

2. Σε λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά και εκεί μέσα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά όλα τα υλικά μας ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα. Όταν ενωθούν θα είναι σαν αφρός. 

Καρυδόπιτα με σαντιγύ 3

3. Σε ταψί νούμερο 26 έως  30 ρίχνουμε το υλικό μας.

4. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ λαδώνουμε το ταψί. 

5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για σαράντα λεπτά. 

ΔΕΝ ανοίγουμε το φούρνο καθόλου για μισή ώρα. 

Αν πάρει χρώμα βάλτε αλουμινόχαρτο. Όταν είναι έτοιμο βάλτε ένα καλαμάκι (από σουβλάκι) να δείτε αν έχει ψηθεί μέσα.  

Καρυδόπιτα με σαντιγύ 2

6. Έχουμε κρύο το σιρόπι μας και με την κουτάλα σιγά σιγά σιροπιάζουμε. Το ένα κρύο και το άλλο ζεστό. 

7. Μετά μόλις κρυώσει χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη άχνη να γίνει σαντιγί ή ότι άλλη κρέμα θέλετε και απλώστε την πάνω. 

8. Τέλος ρίξτε καρύδι τριμμένο.