Καρύδες 4

Καρύδες

ΚΑΡΥΔΕΣ: ΥΠΕΡΟΧΕΣ, ΑΦΡΑΤΕΣ!!!
 
Υλικά:
150 γραμμάρια καρύδα τριμμένη,
150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
2 αυγά,
1 κ.σ.βούτυρο γάλακτος λιωμένο,
Λίγη μαρμελάδα ή κεράσια γλασσέ.
 
Η συνταγή είναι για 16 καρύδες, για παραπάνω διπλασιάστε τα υλικά.
Καρύδες 1

1. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε λεκάνη και μετά ριχνουμε και τους κρόκους. Συνεχίζουμε χτυπώντας, μετά ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά σιγά και το βούτυρο.

2. Στο τέλος ριχνουμε την καρύδα.
 
3. Γίνεται ένα μίγμα το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Καρύδες 2
4. Μετά αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο βούτυρο και πλάθουμε στρογγυλά σαν μια κουταλιά της σούπας. 

5. Κάνουμε ένα λακακι στην μέση και βάζουμε την μαρμελάδα ή το κεράσι.
 
6. Το ταψί μας είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Καρύδες 3
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά, όχι παραπάνω.
 
Είναι φανταστικά γλυκάκια και εύκολα.