Κανταΐφι
Κλασική συνταγή για το κανταΐφι, μη το φοβάστε φαίνεται δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο γλυκό!
Υλικά:
500 γραμμάρια φύλλο για κανταΐφι φρέσκο ή κατεψυγμένο
250 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα στο μούλτι,
400 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος,
1 κοφτό κ.γ. κανέλλα,
μισό κ.γ.γαρύφαλλο τριμμένο,
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή ή κανονική.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια ζάχαρη και τρία ποτήρια νερό,
μία φλούδα λεμονιού να έχει και λίγο σάρκα,
1 ξύλο κανέλλας.