Η πιο γνωστή παραλλαγή στο κανταΐφι είναι το Γιαννιώτικο, όπου προσθέτουμε και φύλλο κρούστας απ’ έξω
Υλικά:
φύλλο κρούστας για γλυκά,
φύλλο κανταΐφι,
βούτυρο γάλακτος (250 γρμ),
καρύδια χοντροκομμένα,
λίγη ζάχαρη για το υλικό μέσα,
κανέλλα,
γαρύφαλλο τριμμένο.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερό,
τρία ποτήρια ζάχαρη,
μία φλούδα λεμονιού και
1 ξύλο κανέλλας.
1. Ανακατεύουμε τα καρύδια (250 γρμ) χοντροκομμένα, λίγη ζάχαρη ( 3 κουταλιές της σούπας) – καστανή καλύτερα -, 1 κ.γ. κοφτό κανέλλα, μισό κ.γ.γαρύφαλλο τριμμένο.
2. Απλώνουμε δύο φύλλα κρούστας, τα βουτυρώνουμε.
3. Ρίχνουμε πάνω λίγο φύλλο κανταΐφι ξασμένο αφράτο (να μην είναι κολλημένο) μετά σκορπίζουμε από το υλικό μας.
4. Τυλίγουμε σχετικά σφιχτά.
5. Βάζουμε τα μασούρια δίπλα δίπλα και ρίχνουμε το βούτυρο πάνω τους.
6. Ψήνουμε τρία τέταρτα στους 170 βαθμούς.
7. Αν πάρει χρώμα βάλτε αλουμινόχαρτο από πάνω για να ψηθεί καλά και μέσα.
8. Το σιρόπι το βράζουμε καλά 10 λεπτά, μην είναι και νερό.
9. Σιροπιάζουμε καυτά και τα δύο.
10. Μόλις βγει από το φούρνο έχουμε ζεστό το σιρόπι και με κουτάλα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω τους.
Εύκολο γλυκό και νόστιμο.