Καζάν Ντιπί

ΥΛΙΚΑ:

1 λίτρο γάλα πλήρες φρέσκο
(κανονικά γίνεται με βουβαλίσιο γάλα),
50 γραμμάρια ζάχαρη κανονική,
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος,
2 βανίλιες ή 1 κ.σ. ανθόνερο,
100 γραμμάρια νισεστέ.
Καζάν ντιπί 4
Καζάν ντιπί 1
1. Χωρίζω μισό ποτήρι κρύο γάλα και ανακατεύω πολύ καλά το νισεστέ.

2. Σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά ρίχνω το γάλα και την χοντρή ζάχαρη.

3. Ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη και εν συνεχεία ρίχνω το ποτήρι με το νισεστέ και τις βανίλιες.

4. Ανακατεύω ώσπου να γίνει κρέμα.

5. Αποσύρω από την φωτιά.
Καζάν ντιπί 2
6. Σε ταψάκι πυρέξ αλείφουμε το βούτυρο και μετά ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη.
 
7. Πάνω της ριχνουμε λίγη κρέμα ίσα να καλύψουμε την άχνη.
 
8. Βάζουμε το πυρέξ στο μάτι και το γυρίζουμε να καεί η άχνη.
Στο πυρέξ το βλέπουμε σε άλλο ταψί θέλει 10 λεπτά ή ώσπου να κάνει καφέ φουσκάλες
Εγώ το γύριζα σταδιακά και έβλεπα και από κάτω αν έγινε παντού καφέ στο χρώμα της καραμέλας.
Καζάν ντιπί 3
9. Μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη 2 ώρες και μετά το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα ή 6 ώρες.
 
10. Σερβίρεται ανάποδα με την καμένη καραμέλα από πάνω.
 
Σε μικρό πυρέξ γίνεται χοντρό σε πιο μεγάλο πιο λεπτό.
 
Είναι πολύ ωραίο γλυκό και σερβίρεται παγωμένο.