Κεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή. Αυτά τα μικρά και νόστιμα κεφτεδάκια φτιάχνονται με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους, αλλά η βάση είναι πάντα κιμάς και μπαχαρικά.

Σερβίρονται συνήθως με τζατζίκι, πατάτες τηγανητές ή πίτα. Τα κεφτεδάκια είναι ένα αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια και τους φίλους. Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή για τα κεφτεδάκια είναι απλή και γευστική.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην ποιότητα των υλικών και στην αγάπη που βάζουμε κατά την παρασκευή τους.

Μπορεί να είναι “μπελαλίδικο” πιάτο όμως σίγουρα είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού μιας και όλοι μας στο πίσω μέρος των καλοκαιρινών μας αναμνήσεων υπάρχει ένα μικρό τάπερ κεφτεδάκια της μαμάς φτιαγμένο με αγάπη. 

Τεμενιώτικη και Ελληνική Συνταγή αυθεντική

Υλικά:


κιμάς μοσχαρίσιος,
ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο και στιμενο πολύ καλά, 
μαϊντανό, 
δυόσμο, 
αλάτι, 
πιπέρι, 
αυγό, 
κρεμμύδι, 
σκόρδο, 
ξύδι.

Ανακατεύουμε, ζυμώνουμε, πλάθουμε μικρά στρογγυλά ή και πιο μικρά. 

Τηγανίζουμε, βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. 

Εγώ τηγανίζω μόνο σε ελαιόλαδο.