keftedakiakounoupidi4

Κεφτεδάκια με κουνουπίδι

Χειμερινό ορεκτικό, τα κεφτεδάκια με κουνουπίδι είναι πολύ πολύ νόστιμος μεζές και γρήγορος.

Τα κεφτεδάκια με κουνουπίδι είναι μια απόλυτα γευστική ελληνική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. 

Η προσθήκη του κουνουπιδιού προσδίδει μια μοναδική γεύση στα κεφτεδάκια και τραβάει τα βλέμματα με την εμφάνισή τους. Η παρασκευή τους είναι απλή και γρήγορη, κάτι που τους καθιστά ιδανικό επιδόρπιο ή οικονομικό κυρίως πιάτο για την οικογένεια. 

Υλικά:

κουνουπίδι,
κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα,
αλάτι, πιπέρι,
τζίντζερ (προαιρετικά),
γλυκειά πάπρικα,
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
3 γεμάτες κ.σ. φέτα τριμμένη Αν νηστεύετε αφαιρείτε τη φέτα.

1. Τρίβουμε στο μούλτι το βρασμένο κουνουπίδι ή μπρόκολο ή και τα δύο, αλλά όχι να το κάνουμε λιώμα.
keftedakiakounoupidi1
keftedakiakounoupidi2
2. Το βάζουμε σε λεκάνη και ριχνουμε τα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, τον άνηθο και μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά.

3. Βάζουμε την λεκάνη στο ψυγείο 2-3 ώρες.

4. Μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

5. Τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
6. Αν θέλουμε τα βάζουμε στο φούρνο σε αντικολητικο χαρτί για μισή ώρα ή λίγο παραπάνω στους 180 βαθμούς. Είναι πολύ νόστιμα.
keftedakiakounoupidi3