Κεφτέδες με ντομάτα

keftedes tomata 3
ΚΕΦΤΈΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΆΤΑ. Τεμενιώτικo φαγητό.
Την συνταγή αυτή την έκαναν παλιά στην Τέμενη, τους έφτιαχναν μεγάλους στρογγυλούς, πριν οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία φέρουν τα σουτζουκάκια.
Υλικά:
κιμάς μοσχαρίσιος,
κρεμμύδι τριμμένο,
σκόρδο ψιλοκομμένο,
μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 αυγό,
ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά,
δυόσμο ψιλοκομμένο,
λίγο ξύδι,
αλάτι και πιπέρι.
keftedes tomata 2
saltsa ntomata
Σάλτσα ντομάτας:
ντομάτες τριμμενες ή πουμαρό και λίγο πελτέ μέσα,
λάδι λίγο,
λίγη ζάχαρη.
(Κρεμμύδι και σκόρδο δεν βάζουμε διότι έχουν οι κεφτέδες).
 
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ αλευρωνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες κανονικά και μετά τους μεταφέρουμε στην σάλτσα ντομάτας και παίρνουν μια βράση άλλα 10 λεπτά.
 
Σερβίρουμε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.
 
Τώρα θυμήθηκα ότι η μητέρα μας έβαζε μέσα όλα τα ξερά ψωμιά και μια σταλιά κιμά για να χορτασουμε εννέα άτομα και τα κατάφερνε η καημένη.
Λάδι είχαμε άφθονο τα υπόλοιπα με μέτρο.
Και πως μας άρεσαν, σκεφτείτε σήμερα να θέλεις να ταΐσεις εννέα άτομα μεσημέρι βράδυ…
Α, ρε μάνα!!!!!!!
keftedes tomata 1