Κέικ δίχρωμο

ΚΕΪΚ ΔΙΧΡΩΜΟ ΑΦΡΟΣ!!!! 

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά:

μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαριναπ),
5 αυγά,
1 πακέτο βιτάμ,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
2 βανίλιες,
ελάχιστο αλάτι,
1 σφηνάκι λικέρ,
ξύσμα από ένα λεμόνι,
ζάχαρη 1 μεγάλη κούπα.
Κέικ δίχρωμο 3
Κέικ δίχρωμο 1
1. Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλή μαρέγκα.
 
2. Χτυπάμε το βιτάμ πολύ καλά.
 
3. Ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, την μαρέγκα, τις βανίλιες, το λικέρ, το ξύσμα.
 
4. Κρατάμε το ένα τρίτο από το υλικό.
 
5. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
 
6. Μετά ρίχνουμε το άσπρο υλικό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι.
 
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα ή πιο λίγο.
 
8. Δοκιμάζουμε με ξυλάκι από σουβλάκι να βγαίνει στεγνό.
 
9. Δεν ανοίγουμε το φούρνο για 35 λεπτά.