Κέικ με κεράσι

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ!!!!!!!!!!

Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
250 γραμμάρια βούτυρο,
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη,
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ,
200 γραμμάρια γιαούρτι,
ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι,
5 αυγά,
κεράσια που είχα βγάλει τα κουκούτσια και τα έχω στον καταψύκτη
(με αυτά φτιάχνω γρανίτες, σορμπέ κ.λ.π.).
Κέικ με κεράσι 4
Κέικ με κεράσι 2
1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
 
2. Σε λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο μισολιωμμένο και το χτυπάμε μόνο του με μίξερ χειρός.
 
3. Συνεχίζουμε με την ζάχαρη, τους κρόκους, το γιαούρτι, την μαρέγκα, το ξύσμα, το κονιάκ.
 
4. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι και τέλος τα φρούτα ανακατεύουμε σιγά σιγά.
 
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
 
6. Ψήνουμε τρία τέταρτα στους 180 βαθμούς.
 
7. Το σκεπάζουμε όταν πάρει χρώμα με αλουμινοχαρτο για να μην καεί.
 
8. Αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο με σβηστό φούρνο.

Κέικ με κεράσι
και σοκολάτα από πάνω

Αν θέλουμε ρίχνουμε σοκολάτα και τρούφα:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί κουβερτούρα με μισό κουταλάκι βούτυρο.
Είναι τέλειο!!!!! Το ίδιο κέικ μπορεί να γίνει και χωρίς κεράσια και πάλι ωραίο είναι.
 
ΥΓ: Το μυστικό στο κέικ είναι να χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και να κοσκινίζετε το αλεύρι. Γίνεται πολύ πιο αφράτο.
Κέικ με κεράσι 5
Κέικ με κεράσι 1
Κέικ με στέβια 1
Κέικ με κεράσι 3