Κέικ με Στέβια

Κέικ με στέβια 4
ΚEΙΚ ΜΕ ΣΤEΒΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
Παγκόσμιες έρευνες έδειξαν ότι η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα επιτρέπεται στον διαβήτη τύπου 2 διότι έχει φρουκτόζη και όχι σάκχαρα!!
Υλικά:
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 μπαίκιν,
σταφίδες μισό ποτήρι,
1 κ.γ. κανέλλα,
μισό κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο,
3 κουταλιές της σούπας κοφτές στέβια σε σκόνη,
5 αυγά,
τρία τέταρτα του ποτηριού του νερού ελαιόλαδο,
γάλα 100 γραμμάρια.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, αφήνουμε στην άκρη, σε λεκάνη (ή στο μίξερ) χτυπάμε το λάδι, μετά την στέβια, τους κρόκους, τα μυρωδικά, την μαρέγκα, το γάλα, το μπαίκιν τις σταφίδες που τις έχουμε βάλει μια ώρα στο νερό, τις έχουμε στραγγίσει και αλευρώσει (για να μην κάτσουν στον πάτο) και τέλος το αλεύρι.
Θα γίνει ένας πηχτός χυλός.
Τον βάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε τρία τέταρτα.
Είναι πολύ ωραίο κέικ, ελαφρύ και νόστιμο.
Κέικ με στέβια 2
Κέικ με στέβια 1
Κέικ με στέβια 2