Κόκορας κρασάτος

ΥΛΙΚΑ:

1 κόκορας,

1 κουτάκι ντομάτα κύκνος,

3 μικρές ντομάτες τριμμένες,

αλάτι, πιπέρι,

1 ποτήρι του νερού κρασί ροζέ,

3 φύλλα δάφνης,

5 μπαχάρια,

4 κόκκους ολόκληρο μαύρο πιπέρι,

λάδι μισό ποτήρι του νερού,

νερό μισό ποτήρι,

κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα (εγώ τα τρίβω στο μούλτι γιατί δε θέλουν κάποιοι να φαίνονται),

3 σκελίδες σκόρδο σε φετουλες,

1 ξύλο κανέλλας,

2 γαρύφαλλα.

κοκκορας κρασατος 4
κοκκορας κρασατος 1

Έκοψα τον κόκκορα σε μερίδες τον πέρασα από το τηγάνι και από τις δύο μεριές να πάρει χρώμα, μετά πέρασα και τα κρεμμύδια με τα σκόρδα, τα έριξα στην κατσαρόλα και έσβησα με το κρασί.

κοκκορας κρασατος 2

Άφησα δέκα λεπτά να βράσει με το κρασί, μετά έριξα όλα τα υπόλοιπα και άφησα σε μέτρια φωτιά ώσπου να γίνει.

κοκκορας κρασατος 3

Ο κόκκορας φαγώθηκε όλος, (πέντε άτομα) με συνοδεία ριγκατονι και παρμεζάνα, σαλάτα βλήτα βραστά, πιατέλα με διάφορα τυριά και κρασί από το βαρέλι. Δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω τα πιάτα ήταν τέλειος!!!!