Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτεδες, πανεύκολοι, φανταστικοί!!!

Οι Κολοκυθοκεφτέδες είναι παραδοσιακό γεύμα από την ελληνική κουζίνα. Φτιάχνονται από την αλεσμένα κολοκυθάκια (ή και κολοκύθα), αυγά, κρεμμύδια, αλεύρι και μυρωδικά. Στη συνέχεια, τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανά.

Οι Κολοκυθοκεφτέδες είναι ιδανικοί ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι για μια δροσερή και αρωματική νότα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι για μια ελαφριά όξινη γεύση. 

kolokithokeftedes7
Υλικά:
 
Κολοκυθάκια μικρά ή μεγάλα,
 
άνιθο,
 
δυόσμο,
 
μαϊντανό,
 
κρεμμυδάκια φρέσκα 4,
 
αλεύρι,
 
1 αυγό,
 
250 γρμ φέτα,
 
πιπέρι, αλάτι λίγο,
 
λάδι λίγο (ένα σφηνάκι).
kolokithokeftedes6
 Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη το κολοκύθι (φωτογραφία).
 
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μόνο του και το γυροφέρνουμε με ξύλινη κουτάλα να βγάλει το νερό του.
 
Μετά ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα.
 
Ανακατεύουμε με την κουτάλα να μην μείνει νερό παρά να μείνει με το λάδι του.
 
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
 
Ψιλοκόβουμε:
μισό ματσάκι άνηθο,
μισό ματσάκι μαϊντανό (δεν βάζω τα κοτσάνια),
10 φύλλα δυόσμο,
τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς εννοείται).
 
Ρίχνω 1 αυγό,
την φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη,
πιπέρι, αλάτι λίγο.
 
Ανακατεύω και ρίχνω αλεύρι να πήξει, εμένα μου πήρε μισό ποτήρι του νερού.
 
Το υλικό μου υπολογίζω να πλάθεται να μην κολλάει στα χέρια.
 
Τότε βάζω την κατσαρόλα στο ψυγείο οπωσδήποτε 2 ώρες.
 
Μετά πλάθω, αλευρώνω και τηγανίζω όπως τους κεφτέδες.
 
Στην φωτογραφία γέμισα και λίγα λουλούδια με το ίδιο υλικό.
Δεν φαντάζεστε τι νόστιμοι είναι