kolokithopita 10

Κολοκυθόπιτα

Κολοκυθόπιτα, μία συνταγή από τα πολύ παλιά χρόνια. Από την Κατερίνα Μπομπόκη Μπεχλιούλη μέλος της ομάδας μας. Την έφτιαχναν στην Τέμενη από παλιά, μάλιστα έριχναν την ώρα που ψηνόταν πετιμέζι από πάνω.

Καθαρίζουμε το κολοκύθι από τα σπόρια, ίνες και εξωτερική φλούδα. 

Το κόβουμε κυβάκια. 

Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 Τσιγαρίζουμε να ασπρίσει, ρίχνουμε το κολοκύθι, ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι, ένα μπολ παγωτού χυλοπίτες.

Αφού πιεί το νερό και χυλώσει ρίχνουμε 3 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα, 2 αυγά χτυπημένα, ένα μπολ παγωτού φέτα τριμμένη, 1 βανίλια, 3/4 φλυτζανιού του τσαγιού γάλα και ανακατεύουμε. 

Αφήνουμε στην άκρη. 

Φτιάχνουμε το φύλλο με 2 ποτήρια αλεύρι κίτρινο, λίγο λάδι, λίγο αλάτι και νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη να ξεκολλάει από το τοίχωμα της λεκάνης.

filo kroustas 5
kolokithopita 11
kolokithopita 3
kolokithopita 2
kolokithopita 7
kolokithopita 4
filo kroustas 2
kolokithopita 5
kolokithopita 9
kolokithopita 6