Κολοκυθανθοί Τηγανητοί​

Κολοκυθανθοί Τηγανητοί​

"Κολοκυθολέκουδα"

Οι κολοκυθανθοί τηγανητοί είναι ένα έδεσμα νόστιμο που πολλοί δεν το ξέρουν στην Τέμενη όμως και στην ευρύτερη Αιγιάλεια το τιμούμε δεόντως!! Ορεκτικό γκουρμέ και για λίγους οι Κολοκυθανθοί τηγανητοί είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Συνήθως προσθέτουμε τους κολοκυθανθούς στα γεμιστά όπου προσδίνουν μία ιδιαίτερη νοστιμάδα σε όλο το ταψί αλλά ειδικά όταν είναι η εποχή τους τους κάνουμε και τηγανητούς.

Οι Κολοκυθανθοί Τηγανητοί συνοδεύονται με σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι και φυσικά φέτα. Τα υλικά αναμειγνύονται προσεκτικά μαζί και το μείγμα τηγανίζεται σε καυτό λάδι, μέχρι να αποκτήσουν μια υπέροχη χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. 

 

Προτού ξεκινήσουμε ετοιμάζουμε μια γέμιση με:

φέτα η άλλα τυριά,

άνηθο,

μαϊντανό,

δυόσμο,

κρεμμυδάκια φρέσκα όλα πολύ ψιλοκομμένα,

ζαμπόν η πάριζα ψιλοκομμένα,

πιπέρι αρκετό,

αλάτι με προσοχή αναλόγως τα τυριά.

κολοκυθανθοί

1. Πλένουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τους στήμονες μέσα και τα τσιγγελάκια απέξω.

κολοκυθανοί γέμιση
2. Μπορούμε να βάλουμε την φαντασία μας στην γέμιση.
Ακόμα μπορούμε να βάλουμε κοτόπουλο μαγειρευμένο που μας έμεινε .
κολοκυθανθοί τηγανητοί
  • Ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και νερό ή μπύρα.

 

  • Να είναι λίγο πηχτό, όχι νερουλό.

 

  • Γεμίζουμε τους ανθούς.

 

  • Τους τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές.

 

  • Βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.