Κολοκυθανθοί Τηγανητοί​

Κολοκυθανθοί Τηγανητοί​

"Κολοκυθολέκουδα"

Οι κολοκυθανθοί τηγανητοί είναι ένα έδεσμα γκουρμέ και νόστιμο που πολλοί δεν το ξέρουν στην Τέμενη όμως και στην ευρύτερη Αιγιάλεια το τιμούμε δεόντως!! Συνήθως προσθέτουμε τους κολοκυθανθούς στα γεμιστά όπου προσδίνουν μία ιδιαίτερη νοστιμάδα σε όλο το ταψί αλλά ειδικά όταν είναι η εποχή τους τους κάνουμε και τηγανητούς

 

Προτού ξεκινήσουμε ετοιμάζουμε μια γέμιση με:

φέτα η άλλα τυριά,

άνηθο,

μαϊντανό,

δυόσμο,

κρεμμυδάκια φρέσκα όλα πολύ ψιλοκομμένα,

ζαμπόν η πάριζα ψιλοκομμένα,

πιπέρι αρκετό,

αλάτι με προσοχή αναλόγως τα τυριά.

κολοκυθανθοί

1. Πλένουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τους στήμονες μέσα και τα τσιγγελάκια απέξω.

κολοκυθανοί γέμιση
2. Μπορούμε να βάλουμε την φαντασία μας στην γέμιση.
Ακόμα μπορούμε να βάλουμε κοτόπουλο μαγειρευμένο που μας έμεινε .
κολοκυθανθοί τηγανητοί
  • Ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και νερό ή μπύρα.

 

  • Να είναι λίγο πηχτό, όχι νερουλό.

 

  • Γεμίζουμε τους ανθούς.

 

  • Τους τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές.

 

  • Βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.