Skip to content
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Menu
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κολοκύθα
Υλικά για πίτα
:
ενάμιση κιλό κολοκύθα κόκκινη,
400 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη,
150 γρμ γραβιέρα ή άλλο τυρί τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη,
μαϊντανό ψιλοκομμένο μισό ματσάκι,
4 αυγά,
αλάτι και πιπέρι,
ελάχιστο δυόσμο,
σουσάμι προαιρετικά,
κρεμμύδι ξερό ένα μεγάλο τριμμένο στο μούλτι,
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι,
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 κ.σ. αλεύρι,
λάδι ένα ποτηράκι του κρασιού και λίγο για τα φύλλα.
Υλικά για φύλλο
:
αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό κιλό,
1 σφηνάκι λάδι,
ένα σφηνάκι ξύδι,
αλάτι 1 κ.γ. κοφτό,
νερό.
Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το τρίβουμε στο μούλτι (όχι να λιώσει).
Το βάζουμε σε πετσέτα και το στίβουμε πολύ καλά.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε.
Έχουμε στρώσει δύο φύλλα.
Ρίχνουμε την γέμιση και άλλα δύο φύλλα πάνω.
Προαιρετικά ρίχνουμε σουσάμι.
Λαδώνουμε, ψεκάζουμε λίγο με νερό.
Ψήνουμε 180 βαθμούς για μία ώρα.
Μυστικό:
Στο τέλος να βάζετε το ταψί να ακουμπάει στον πάτο του φούρνου ένα τέταρτο.