3. Όταν τα καθαρίσουμε όλα τα βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα μας.
4. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, αν τα μήλα είναι γλυκά 1 και μισό ξυλάκι κανέλλας.
5. Τα γεμίζουμε με νερό μέχρι 1 πόντο από το καπάκι και τα κλείνουμε σφιχτά.
6. Σε κατσαρόλα στρώνουμε 2 βετέξ στον πάτο.
7. Βάζουμε μέσα τα βάζα μας και γεμίζουμε με νερό μέχρι πριν τα καπάκια.
8. Βράζουμε αναλόγως τα μήλα.
Από την ώρα που αρχίζει να βράζει αν τα μήλα είναι μαλακά ένα τέταρτο.
Εγώ τα έβρασα μισή ώρα στο 2 παλιά κουζίνα, διότι ήταν φρέσκα και πολύ σκληρά.