Κουλουράκια κανέλας

Κουλουράκια κανέλας 3
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ. ΤΡΑΓΑΝΑ ΝΟΣΤΙΜΑ!!

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 ποτήρι ελαιόλαδο ή άλλο,
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
1 κ.γ.κοφτό σόδα,
2 κουταλιές της σούπας κοφτές κανέλλα,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο,
1 μύτη στο κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο,
1 μύτη στο κ.γ αλάτι,
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ,
1 ποτήρι του νερού γεμάτο ζάχαρη,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Προαιρετικά σουσάμι.
1. Χτυπάμε σε λεκάνη πολύ καλά το λάδι μόνο του.

2. Μετά προσθέτουμε την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.

3. Μετά ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι στον οποίο έχουμε ρίξει την σόδα.

4. Αυτό το ανακατεύουμε κρατώντας πάνω από την λεκάνη διότι φουσκώνει πολύ.

5. Συνεχίζουμε με το κονιάκ, τα μυρωδικά (μην σας φανούν πολλά), το μπαίκιν, το ξύσμα.

6. Τέλος ρίχνω το αλεύρι.

Θα πάρει 1 κιλό ίσως και μια χούφτα ακόμα.

Θα γίνει μια μαλακιά ζύμη ίσα να πλάθεται.

Αν η ζύμη των κουλουριών είναι σφιχτή, τα κουλούρια θα γίνουν σκληρά, αν είναι μαλακιά θα γίνουν τραγανά και αφράτα.

7. Αφήνουμε 2 ώρες σκεπασμένη και πλάθουμε τα κουλουράκια.

8. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολητικο χαρτί ή πολύ ελαφρά λαδωμένο.

Να ξέρετε ότι αν λαδώσετε πολύ τα ταψιά θα μαυρίσουν από κάτω τα κουλουράκια.

Αν τα θέλετε με σουσάμι, βρεξτε τα βουτώντας σε νερό την επιφάνειά τους και μετά βουτήξτε τα στο σουσάμι.

Με αυτόν τον τρόπο δεν φεύγει το σουσάμι από τα κουλουράκια και ψήνονται όμορφα.

Αν θέλετε μπορείτε να βουτήξτε την επιφάνεια τους σε ζάχαρη, είναι πιο όμορφα.

9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ακριβώς 20 λεπτά,.

Καλή επιτυχία!!
Κουλουράκια κανέλας 1
Κουλουράκια κανέλας 2