Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα

Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα, τέλεια!!!!
Είναι πολύ αφράτα, ιδανικά για τον καφέ.

Υλικά:
1 κούπα (του νες καφέ) ελαιόλαδο,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα χυμό πορτοκάλι (εγώ έβαλα σαγκουίνια),
ξύσμα από δύο πορτοκάλια,
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ,
1 κ.γ.κοφτή σόδα,
μισό λεμόνι χυμό,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
1 κ. σούπας κανέλλα,
1 κ.γ.γαρύφαλο τριμμένο,
αλεύρι περίπου 800 γρμ.
Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα
Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα 1

1. Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι μόνο του και μετά ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπώντας, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα λιωμένη στο χυμό λεμόνι να ενεργοποιηθεί, την κανέλλα και το γαρύφαλλο, το λικέρ.

2. Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα 4

3. Σκεπάζουμε αφήνουμε 1 ώρα.

 
Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα 5

4. Πλάθουμε κουλουράκια όπως τα θέλουμε, αν θέλετε σουσάμι τα πατάτε ελαφρά στο σουσάμι ή στην ζάχαρη (Φωτογραφίες).

Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα 7

5. Τα βάζουμε σε αντικολητικο χαρτί ή λαδώνουμε πολύ ελαφρά τα ταψιά.

Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα 9

Εμένα μου αρέσουν πολύ να είναι πασπαλισμένα με ζάχαρη τα κουλουράκια.

Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα 12
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (παλαιά κουζίνα), 1 τέταρτο έως 20 λεπτά.