Κουνέλι στιφάδο

Κουνέλι Στιφάδο συνταγή βήμα βήμα 
Γίνεται τέλειο, το έφτιαχνε η γιαγιά και η μητέρα μας.

Υλικά:

Ενα κουνέλι ενάμιση κιλό κομμένο μερίδες, 
ένα πουμαρώ 
ή φρέσκια ντομάτα με μια κ.σ.κοφτή πελτέ, 
4 φύλλα δάφνης, 
ένα ξυλάκι κανέλα, 
μπαχαρια 5, 
γαρύφαλλα 5,
κρασί 1 ποτηράκι,
λάδι μισό ποτήρι νερού ή όσο θέλετε, 
κρεμμυδάκια 2 κιλά μικρά, 
4 σκελίδες σκόρδο,
ξύδι ένα σφηνάκι, 
αλεύρι μια κ.σ.,
ζάχαρη 1κ.γ.,
αλάτι και πιπέρι.

Μαρινάδα:
νερό, 
κρασί 1 ποτηράκι, 
ξύλο κανέλλα, 
2 δάφνες, 
ένα σκόρδο,
1 σφηνάκι ξύδι.
κουνέλι στιφάδο
κουνέλι στιφάδο 1
 

Πλένουμε καλά το κουνέλι το βάζουμε σε νερό και ξύδι ένα σφηνάκι για μισή ώρα. 

Ξεπλένουμε και το βάζουμε σε νερό να το σκεπάζει, ρίχνουμε 2 φύλλα δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλας, ένα ποτηράκι κρασί κόκκινο (ή ότι έχουμε), ένα σφηνάκι ξύδι, το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο ή 6-7, ώρες.

Μετά το ξεπλένουμε καλά, το στραγγίζουμε. Πετάμε οπωσδήποτε την μαρινάδα μαζί με τα μυρωδικά.
κουνέλι στιφάδο 3

Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, περνάμε τα κομμάτια να πάρουν χρώμα, μετά τα κρεμμύδια με μια κ.γ. ζάχαρη, και τέλος τα σκόρδα. 

κουνέλι στιφάδο 2
Το λάδι που έμεινε το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον πελτέ με την ντομάτα ή το πουμαρώ από την αρχή και αλάτι, πιπέρι, κανέλλα ξυλάκι, γαρύφαλλα. 5 μπαχαρια, ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει. 
κουνέλι στιφάδο 4

Μετά σε μπολ ρίχνουμε το ποτηράκι με το κρασί, το σφηνάκι το ξύδι, λίγο ζουμί από το φαγητό και με σύρμα χτυπώντας ρίχνουμε το αλεύρι να ομογενοποιηθουν. Μετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό, κουνώντας προσεκτικά να πάει παντού. Αφήνουμε να βράσει άλλα πέντε λεπτά.