Το Κουνουπίδι Ψητό είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που το μόνο που απαιτεί είναι το καλό ψήσιμο του κουνουπιδιού.
Το φαγητό αυτό είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας μια υγιεινή επιλογή για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
Σερβίρεται συνήθως με λεμόνι και είναι ένα υγιεινό βραδινό δείπνο. Επίσης μπορείτε να το συνοδέψετε με λίγη φετούλα και ψωμάκι ψητό στο ταψάκι που έμεινε το λαδολέμονο.
Παίρνουμε ένα κουνουπίδι και κόβουμε τις φουντίτσες στην μέση.
Τις βράζουμε ελάχιστα.
Στραγγίζουμε, τις βάζουμε στο ταψάκι.
Ρίχνουμε πάνω τους αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο τριμμένο.
Χτυπάμε λίγο λαδάκι με ένα λεμόνι και λίγη μουστάρδα.
Με κουτάλι ρίχνουμε το υλικό μας πάνω τους.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμούς για μισή ώρα.