κριτσίνια πολύσπορα ολικής 6

κριτσίνια πολύσπορα ολικής

Τα κριτσίνια πολύσπορα ολικής άλεσης είναι η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και γευστικό σνακ.

Φτιαγμένα με αλεύρι ολικής άλεσης και εμπλουτισμένα με μια ποικιλία από σπόρους όπως ηλιόσπορο και σουσάμι, προσφέρουν μια μοναδική τραγανή υφή και γεμάτη γεύση.

Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή αλλά με προσοχή στις λεπτομέρειες: το αλεύρι αναμειγνύεται με μπέικιν πάουντερ, λίγο ελαιόλαδο, κρασί, αλάτι και τους αγαπημένους σας σπόρους.

Αφού πλάσουμε τα κριτσίνια, τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. Είναι ιδανικά για σνακ στο γραφείο, για συνοδευτικό σε σαλάτες ή ακόμη και ως υγιεινό συνοδευτικό για το κρασί σας.

Υλικά:

2 ποτήρια νερού αλεύρι ολικής άλεσης,

1 ποτηράκι κρασί (ό,τι έχετε),

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι,

1 κ.γ. αλάτι, μισό ποτήρι νερό (ίσως και πιο λίγο),

σουσάμι,

ηλιόσποροι,

μισό φακελάκι μπαίκιν πάουντερ.

κριτσίνια πολύσπορα ολικής 1
prasopitta 1

Βήμα 1ο

Ανακατεύουμε αλεύρι, αλάτι, μπαίκιν, ρίχνουμε λάδι, κρασί και νερό. Γίνεται μια ζύμη μάλλον μαλακιά να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης και να πλάθεται. 

κριτσίνια πολύσπορα ολικής 2

Βήμα 2ο

Αφήνουμε μια ώρα σκεπασμένο. Μετά χωρίζουμε την ζύμη, παίρνουμε ένα ζυμαράκι, το πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας, πλάθουμε τα κριτσίνια στο μέγεθος που θέλουμε.

κριτσίνια πολύσπορα ολικής 3

Βήμα 3ο

Μόλις τα πλάσουμε όλα, τα βουτάμε ελαφρά σε κρασί ανακατεμένο με νερό, τα ρίχνουμε στο πιάτο με τους σπόρους, τα κυλάμε λίγο και με τα χέρια μας τα πιέζουμε να κολλήσουν οι σπόροι.

κριτσίνια πολύσπορα ολικής 5

Βήμα 4ο

Σε ταψί στρώνουμε αντικολητικό χαρτί και τα βάζουμε σειρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς (στο πάνω κάτω).

Γίνονται τραγανά, νόστιμα, εύκολα..