κύβοι λαχανικών

ΚYΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, O,ΤΙ ΠΙΟ ΩΡΑIΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝO!!!!
 
Υλικά:
Καρότα,
κολοκυθάκια,
πράσα,
κρεμμυδάκια φρέσκα,
κρεμμύδια ξερά,
σέσκλα,
άνηθο,
μαϊντανό,
σελινόριζα,
σπανάκι,
πιπεριές Φλωρίνης,
πιπεριές πράσινες,
1 πατάτα,
λάδι 1 ποτηράκι του κρασιού.
κύβοι λαχανικών 5
κύβοι λαχανικών
Βάζω σε ένα τούλι:
σκόρδα,
πιπέρι κόκκους,
δάφνη 2 φύλλα,
αλάτι,
πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά,
μοσχοκάρυδο,
λίγο μπούκοβο (μόνο αν μας αρέσουν τα καυτερά).
Πλένουμε, κόβουμε κομμάτια τα λαχανικά μας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε λίγο τα λαχανικά μας.
Μετά ρίχνουμε νερό – όχι πολύ, ίσα να σκεπαστούνε λίγο.
Ρίχνουμε και το αλάτι ανάλογα με το πόσα λαχανικά έχουμε.
Τα αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά.
κύβοι λαχανικών 2
Μετά ρίχνουμε πιπέρι,
μοσχοκάρυδο τριμμένο λίγο,
πάπρικα γλυκιά.
Πετάμε το τούλι.
κύβοι λαχανικών 3
Μόλις κρυώσουν, με το ραβδομπλεντερ τα λιώνουμε όλα (φωτογραφία).
Αν δεν έχετε μπορείτε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
κύβοι λαχανικών 4
Τα βάζετε σε παγοκύστες ή παγοθήκες.
Όταν παγώσουν αρκετά τα βγάζετε και τα βάζετε αμέσως σε σακούλες πολυμπάγκ.
Λέω αμέσως γιατί αν αρχίσουν και λιώνουν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
Από εκεί παίρνουμε ένα ένα και ρίχνουμε στα φαγητά μας.
Ούτε συντηρητικά, ούτε Ε χρωστικές και λοιπές βλαβερές ουσίες.
Φτιάξτε τα!!