Λαγάνα Πανεύκολη!!!

ΛΑΓΑΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ, ΝΟΣΤΙΜΗ, ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!!!!

Υλικά:
 
3 ποτήρια του νερού αλεύρι “ζυμωτό ” κίτρινο,
2 χαρτάκια ξηρή μαγιά,
1 κ.γ αλάτι,
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,
1 κ.γ ζάχαρη,
1 μεγάλο ποτήρι νερό χλιαρό.


Αποθηκεύστε την συνταγή είναι υπέροχη, μπορείτε να την φτιάχνετε όλο το χρόνο!!!!
lagana 4
lagana 5

Σε μεταλλική λεκάνη βάζω το αλεύρι, τις μαγιές, το αλάτι, την ζάχαρη, ανακατεύω.

Μετά ρίχνω το λάδι και το τρίβω στο αλεύρι.

Ρίχνω σιγά σιγά το νερό χλιαρό (όχι ζεστό).

Aνακατεύω καλά να γίνει ένα ζυμαράκι μάλλον μαλακό.

Ανάβω τον φούρνο στους 30 βαθμούς (ίσα να γυρίσει το κουμπί).

Βάζω μέσα την λεκάνη, σε μισή ώρα ή πιο νωρίς ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Το βγάζω, ζυμώνω να ξεφουσκώσει και έχω ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και λίγο αλευρωμένο.
 
Λαδώνω τα χέρια μου και βάζω το ζυμάρι μου στην μέση του ταψιού.

Αρχίζω σιγά σιγά και το ισιώνω να πάρει το σχήμα της λαγάνας (φωτογραφίες).
 
Eγώ έφτιαξα μια μεγάλη, μπορείτε να φτιάξετε δύο μικρότερες.
 
Το ξαναβάζω στον φούρνο στους 30 βαθμούς για 25 λεπτά.
 
Μόλις φουσκώσει την βγάζω και κάνω τρύπες με τα δάχτυλα (όχι μέχρι κάτω).
 
Έχω ανακατέψει 1 κ.γ. ζάχαρη σε λίγο νερό και με πινέλο αλείφω καλά.
 
Μετά ρίχνω πολύ σουσάμι και την βάζω στον φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
 
Το ταψί μου είναι 32 νούμερο.
filo kroustas 1
lagana 1
lagana 2
lagana 3