Λεμονάδα σπιτική

Το τέλιο δροσιστικό αναψυκτικό για το καλοκαίρι

Υλικά:

3 ποτήρια νερό,
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη,
4 ποτήρια του νερού χυμό λεμονιού,
ξύσμα από 2 λεμόνια. 

Λεμονάδα σπιτική 5
Λεμονάδα σπιτική 4

Σερβίρεται 1 προς 1 ή 1 προς 2 (εννοώ 1 μέρος λεμονάδα και 1 μέρος νερό), ακόμα και 1 προς 3. 

Παγάκια και ένα κλαδάκι δυόσμο. 

Ακόμα μπορούμε να βάλουμε τη άκρη του ποτηριού στην ζάχαρη για ομορφιά. 

‘Στην υγειά σας’

Λεμονάδα σπιτική 1

1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το ξύσμα.

2. Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.

3. Σουρώνουμε πολύ καλά, πετάμε το ξύσμα.

4. Στην καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό αρωματισμένο πλέον και την ζάχαρη.

Λεμονάδα σπιτική 2

5. Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.

6. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και εν τω μεταξύ στίβουμε τα λεμόνια μας, τα σουρώνουμε καλά και τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι μας.

Λεμονάδα σπιτική 3

7. Ανακατεύουμε και έτοιμη η λεμονάδα μας.

8. Την βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και την  βάζουμε στο ψυγείο μας.

9. Διαρκεί άνετα 3-4 μήνες.

Ή τα βάζουμε σε πλαστικά μπουκάλια και τα βάζουμε στον καταψύκτη και έχουμε για το καλοκαίρι.