Λικέρ Κουμ Κουάτ

Εσπεριδοειδές με πολύ ιδιαίτερη γεύση που το κάνει ιδανικό για λικέρ

Υλικά:

Μισό κιλό κουμ κουατ,
300 γρμ  τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο,
400 γρμ ζάχαρη,
200 γρμ νερό. 

Λικερ Κουμ Κουατ 5
Λικερ Κουμ Κουατ

1. Πλένουμε καλά τα φρούτα μας.

Λικερ Κουμ Κουατ 3

2. Tα τρυπάμε αρκετές φορές με καλαμάκι ή μαχαίρι.

Λικερ Κουμ Κουατ 4

3. Tα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.

4. Ρίχνουμε το τσίπουρο.

5. Κλείνουμε καλά και το ξεχνάμε ένα μήνα σε ένα ντουλάπι. 

Λικερ Κουμ Κουατ 1

6. Μετά βάζουμε στο κατσαρόλι την ζάχαρη με το νερό να βράσουν μόνο 5 λεπτά.

7. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

8. Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα φρούτα και το τσίπουρο.

Λικερ Κουμ Κουατ 2

9. Κλείνουμε πάλι και το αφήνουμε άλλες 15 ημέρες.

10. Μετά σουρώνουμε με ψιλό ύφασμα ή φίλτρο καφέ.

Λικερ Κουμ Κουατ 1

Είναι λικέρ χωνευτικό, δεν έχει έντονο χρώμα. Αν θέλουμε χρώμα λίγο κρόκο μέσα. Εγώ δεν βάζω τίποτα.