Εσπεριδοειδές με πολύ ιδιαίτερη γεύση που το κάνει ιδανικό για λικέρ
Υλικά:
Μισό κιλό κουμ κουατ,300 γρμ τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο,400 γρμ ζάχαρη,200 γρμ νερό.
1. Πλένουμε καλά τα φρούτα μας.
2. Tα τρυπάμε αρκετές φορές με καλαμάκι ή μαχαίρι.
3. Tα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
4. Ρίχνουμε το τσίπουρο.
5. Κλείνουμε καλά και το ξεχνάμε ένα μήνα σε ένα ντουλάπι.
6. Μετά βάζουμε στο κατσαρόλι την ζάχαρη με το νερό να βράσουν μόνο 5 λεπτά.
7. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
8. Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα φρούτα και το τσίπουρο.
9. Κλείνουμε πάλι και το αφήνουμε άλλες 15 ημέρες.
10. Μετά σουρώνουμε με ψιλό ύφασμα ή φίλτρο καφέ.
Είναι λικέρ χωνευτικό, δεν έχει έντονο χρώμα. Αν θέλουμε χρώμα λίγο κρόκο μέσα. Εγώ δεν βάζω τίποτα.