Λικέρ Βύσσινο

Φτιάξτε Λικέρ Βύσσινο Μοναδικό!!

 

Υλικά:

Ένα κιλό βύσσινο,

ένα κιλό ζάχαρη,

700 ml κονιάκ,

2 ξυλάκια κανέλλας,

6 γαρύφαλλα. 

 

Διατηρείται για Χρόνια.

Παλιά έδιναν ένα σφηνάκι από αυτό όταν μας πονούσε η κοιλιά μας.

Είναι φανταστικό!!

Λικέρ Βύσσινο 4
Λικέρ Βύσσινο 1

1. Πλένουμε τα βύσσινα καλά, βγάζουμε τα κουκούτσια (εγώ με τσιμπιδάκι).

2. Δένουμε σε ένα τούλι τα κουκούτσια. 

3. Σε γυάλινο βάζο μεγάλο βάζουμε την ζάχαρη και τα βύσσινο εναλλάξ και πάνω πάνω τα κουκούτσια.

Λικέρ Βύσσινο 2

4. Κλείνουμε και το βάζουμε στον ήλιο για 20 μέρες. Που και που κουνάμε το βάζο σιγά σιγά να λιώσει η ζάχαρη.

5. Μετά ανοίγουμε και ρίχνουμε το κονιάκ, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και κλείνουμε το  βάζο.

Λικέρ Βύσσινο 3

6. Θα αφήσουμε πάλι στον ήλιο για ένα μήνα.

7. Μετά φιλτραρουμε (με φίλτρο καφέ ή ύφασμα ψιλό ‘τουλουπάνι’ αν έχετε διπλό).

8. Το βάζουμε σε μπουκάλια.

9. Τα κουκούτσια τα πετάμε και τα βύσσινα τα φυλάμε για κέικ, τσιζ κέικ, μπλακ φορεστ.