Μάφιν με μήλα 9

Μάφιν με μήλα

Μάφιν με μήλα. 
Η συνταγή είναι για 24 κομμάτια. 
Μπορείτε να φτιάξετε την μισή.

Υλικά:
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 χαρτάκι μπαίκιν,
6 μήλα,
3 βανίλιες,
1 ποτήρι γάλα,
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
ξύσμα από το ένα, βούτυρο 200 γρμ. (Βιτάμ ή ότι θέλετε),
ελάχιστο αλάτι,
ζάχαρη 1 κούπα,
άχνη ζάχαρη και κανέλα για από πάνω (food styling!),
5 αυγά.

Εκτέλεση: 

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και με το ειδικό γκατζετάκι βγάζουμε το μέσα του (Φωτογραφίες), τα κόβουμε ροδέλες και μετά στην μέση.

Μάφιν με μήλα 3
Μάφιν με μήλα 4
Μάφιν με μήλα 5
2. Έχουμε βράσει νερό, τα ρίχνουμε μέσα, αφήνουμε λίγο και αμέσως στο σουρωτήρι και πάνω κρύο νερό.

3. Αφήνουμε στην άκρη.

4. Σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο που έχουμε μισολιώσει, συνεχίζουμε με την ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά.

5. Μετά γάλα, βανίλιες, μια πρέζα αλάτι, πορτοκάλι χυμό, ξύσμα. Και τέλος το αλεύρι με το μπαίκιν.
Θα γίνει ένας χυλός αφράτος.

6. α) Παίρνουμε τις φόρμες, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε υλικό περίπου μιάμιση κ.σ. (φουσκώνουν πάρα πολύ). Μετά στρώνουμε τα μήλα που έχουμε στο σουρωτήρι να στραγγίζουν και φτιάχνουμε ένα τριανταφυλλάκι. Βάζουμε κι ένα κομμάτι καρύδι.
   β) Βάζουμε στα φορμακια 1 κουταλιά της σούπας κοφτή από το υλικό μας, ρίχνουμε μέσα κομματάκια μήλου (ωμό) σκεπάζουμε με υλικό μέχρι το ύψος της φόρμας.
 
7. Ρίχνουμε πάνω αμύγδαλα φιλέ.

8. Ψήνουμε 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή 25 λεπτά.

9. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Μάφιν με μήλα 6
Μάφιν με μήλα 8
Μάφιν με μήλα 7