Μάφιν

Κεκάκια ή μάφιν φανταστικά. Βγαίνει 24 κομμάτια ακριβώς.

Υλικά:

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (απ) μισό κιλό,
ένα χαρτάκι μπαίκιν,
μία κούπα τσαγιού ζάχαρη,
150 γρμ γάλα,
δύο πορτοκάλια το χυμό τους και το ξύσμα από το ένα (εναλλακτικά 150 γρμ. χύμο από κουτί φρέσκο και ξύσμα από ένα λεμόνι),
τρεις βανίλιες,
πέντε αυγά,
βιτάμ 200 γρμ (εγώ έβαλα βούτυρο γάλακτος),
αλάτι ένα τέταρτο του κ.γ.,
μπανάνα,
κουβερτούρα,
μήλα,
από πάνω βάζετε μερέντα ή ότι θέλετε…
Μάφιν 2
Μάφιν 1
1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μετά ένα ένα τα αυγά, γάλα, χυμό και ξύσμα, βανίλιες και τέλος το αλεύρι με το μπαίκιν, αλάτι.
 
2. Βουτυρώνουμε τις φόρμες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.
 
3. Μετά βάζουμε από το μίγμα μία κουταλιά της σούπας, μέχρι την μέση.
 
4. Προσθέτουμε λίγη ψιλοκομμένη μπανάνα σε μερικά, σε άλλα τριμμένο μήλο, σε άλλα τριμμένη κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας, σε άλλα τριμμένο καρύδι ή ότι θέλετε.
 
5. Γεμίζουμε το υπόλοιπο με το μίγμα μέχρι πάνω να είναι ίσα με τη φόρμα, γιατί φουσκώνουν πολύ.
 
6. Ρίχνουμε πάνω αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά).
 
7. Ψήνουμε στο πάνω κάτω 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
 
Επιτυχία σίγουρη..