Μακαρόνια με κιμά

Απλά και αγαπημένα
Μακαρόνια με κιμά, σταθερή αξία…

 

ΥΛΙΚΑ:

Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο,
δύο κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στο μούλτι,
μια κ.σ.πελτέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη,
ή πουμαρο ένα μικρό κουτάκι,
ένα ξύλο κανέλλας,
4-5 γαρύφαλλα,
3-4 μπαχέρια,
αλάτι και πιπέρι,
λάδι ενάμιση ποτηράκι του κρασιού,
κρασί ένα ποτηράκι.
 
makaronia kima 1
makaronia kima 2
Στην κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να ασπρίσει.

Ρίχνουμε τον κιμά τον φέρνουμε και αυτόν μερικούς γύρους με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί.

Μετά ρίχνουμε τα μυρωδικά και ένα ποτήρι νερό.

Ανοίγουμε και το ράδιο 🎵

 

Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά.

Μόλις πιεί το νερό του και μείνει με το λάδι είναι έτοιμο.

Τα μακαρόνια ο καθένας όπως τα φτιάχνει, κλασικά.

Παλιά τον κιμά τον έριχναν στα έτοιμα μακαρόνια και τον ανακάτευαν μέσα, μάλλον για να “φτουρίσει”…