Μαρμελάδα δαμάσκηνο 5

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!! ΥΠΕΡΟΧΗ!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό δαμάσκηνα γινωμένα χωρίς το κουκούτσι τους,
600 γραμμάρια ζάχαρη ή πιο λίγη ή ανάλογη στεβια,
μισό λεμόνι χυμό.

Νερό ΚΑΘΟΛΟΥ
Μαρμελάδα δαμάσκηνο 2

1. Πλένουμε πολύ καλά και βγάζουμε το κουκούτσι.

2. Κόβουμε κομματάκια μικρά.

3. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

4. Αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο ή 5,6 ώρες.

Μαρμελάδα δαμάσκηνο 3

5. Μετά βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.

6. Ξαφρίζουμε λίγο.

7. Μετά 10 λεπτά Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με το ραβδομπλέντερ λιώνουμε όσο θέλουμε. Εμένα μου αρέσουν τα κομματάκια και λιώνω λίγο.

Μαρμελάδα δαμάσκηνο 4

8. Ξαναβάζουμε στην φωτιά λίγο ακόμα ώσπου να δέσει.

9. Ρίχνουμε λίγο στο πιάτο και τραβάμε μιά γραμμή στην μέση, αν δεν ενωθούν είναι έτοιμη, ρίχνουμε το λεμόνι.