Μαρμελάδα φράουλα. Μία συνταγή που λατρεύουν τα παιδιά και όλα τα τσιζκέικ!!!
Εγώ την μαρμελάδα την θέλω να έχει κομματάκια φρούτου, αν σας αρέσει έτσι αυτή είναι η συνταγή.
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά φράουλες,
1 κιλό ζάχαρη,
χυμό από μισό λεμόνι
1. Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά, αφαιρώντας τα κοτσανακια και το άσπρο που έχει γύρω. Κόβουμε σε κομμάτια χοντρά 3-4 αναλόγως το μέγεθος της φράουλας.
2. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη μόνο και στο ψυγείο για 5 εως 7 ώρες. Μετά θα δούμε ότι έβγαλε πολύ νερό.
3. Ανακατέψτε λίγο και βάλτε το στο μάτι στο 2. Μη φύγετε πάνω από την κατσαρόλα, γιατί φουσκώνει και χύνεται.
4. Μόλις αρχίζει να βράζει, ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Διαδικασία 20 λεπτών από την στιγμή που αρχίζει να βράζει.
5. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
6. Μετά ανάβουμε πάλι το μάτι άλλα 20 λεπτά. Για να δούμε αν έδεσε ρίξτε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ποτήρι με νερό και πρέπει να πάει κάτω όχι να διαλυθεί πάνω.