Μαρμελάδα κεράσι 6

Μαρμελάδα κεράσι

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια),
800 γραμμάρια ζάχαρη,
1 ποτηράκι του κρασιού νερό,
χυμό από μισό λεμόνι.
Μαρμελάδα κεράσι 1
1. Κόβουμε με μαχαίρι τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια.

2. Ρίχνουμε τα κομματάκια στην κατσαρόλα.

3. Mε το νεράκι ξεπλένουμε τα κουκούτσια και ρίχνουμε το ζουμάκι μέσα.

Μαρμελάδα κεράσι 2

4. Ρίχνουμε και την ζάχαρη.

5. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει η ζάχαρη παντού.

6. Αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο ή και όλη νύχτα.

Μαρμελάδα κεράσι 3
7. Μετά βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (2 στην παλιά κουζίνα).

Προσοχή: δεν φεύγουμε καθόλου από κοντά.

8. Σε λίγο θα βγάζει αφρούς.

Ξαφρίζουμε.

Μαρμελάδα κεράσι 3
9. Βράζουμε ένα τέταρτο, αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
10. Λιώνουμε τα κεράσια με το ραβδομπλέντερ.
Εγώ τα έλιωσα λίγο γιατί μας αρέσει η μαρμελάδα να έχει κομματάκια.
 
11. Ξαναβάζω στην φωτιά και αφήνω ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας στις άκρες.
Μαρμελάδα κεράσι 4
12. Έβρασε άλλο ένα τέταρτο και είναι έτοιμη.

13. Ρίχνουμε το λεμόνι.

14. Μην περιμένετε να πήξει γιατί όταν κρυώσει θα το καταλάβετε.
 
Μπορείτε να ρίξετε σε ένα πιατάκι λίγη.
Κάνετε μια γραμμή στην μέση και αν ενωθούν δεν είναι έτοιμη (φωτογραφία).
Εμένα μου πήρε ακριβώς μισή ώρα.
Μαρμελάδα κεράσι 5
15. Στο τέλος έσβησα το μάτι και την άφησα άλλα 10 λεπτά πάνω.
 
Είναι υπέροχη μαρμελάδα.
 
Τα κεράσια είναι από το Περιθώρι Αχαΐας.