Μαρμελάδα μανταρίνι

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ. 
Για μένα η καλύτερη, ιδιαίτερη γεύση, σαν να τρως μανταρίνι!

ΥΛΙΚΑ:

15 μανταρίνια από αυτά που έχουν κουκούτσια αλλά μοσχοβολάνε.

1 κιλό ζάχαρη.

Μην βάλετε κανένα άρωμα γιατί έχει πολύ ισχυρό άρωμα το μανταρίνι, άλλωστε αυτό θέλουμε.

Έχει μια απίθανη γεύση με ελαφρά σπιρτάδα. (Ό,τι ερωτήσεις δεκτές).
μαρμελαδα μανταρίνι 5
μαρμελαδα μανταρίνι 1
1. Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια και τα κόβουμε στην μέση.

2. Με ένα πηρουνακι βγάζουμε τα κουκούτσια και τα δένουμε σε ένα τούλι (Φωτογραφίες).
μαρμελαδα μανταρίνι 2
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό, τα μανταρίνια με την φλούδα και το τούλι με τα κουκούτσια.

4. Τα βράζουμε να μαλακώσουν, να πιουν το νερό τόσο ώστε να μείνουν με ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.
 
μαρμελαδα μανταρίνι 3

5. Όταν κρυώσουν τελείως, τα λιώνω με το ραβδομπλεντερ ή στο μούλτι. Εγώ δεν τα λιώνω τελείως, μου αρέσει να έχει μικρά κομματάκια μέσα η μαρμελάδα.

6. Σε άλλη κατσαρόλα καθαρή ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και 1 κιλό ζάχαρη, αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει αν χρειαστεί ξαφρίστε.

7. Αφήνουμε να μισοκρυώσει και ρίχνουμε τον κρύο πολτό, ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στην φωτιά να δέσει. 

 

μαρμελαδα μανταρίνι 4

8. Μην απομακρυνόμαστε από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

9. Σε ένα τέταρτο είναι έτοιμη ή ώσπου να πήξει.

10. Μην περιμένετε να πήξει τελείως, θα το καταλάβετε όταν κρυώσει.