Skip to content
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Menu
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Μαρμελάδα νεκταρίνι κορόμηλο
Υλικά:
2 κιλά νεκταρίνια και κορόμηλα χωρίς τα κουκούτσια τους,
1500 γραμμάρια ζάχαρη,
λίγο χυμό λεμόνι.
1. Κόβουμε τα φρούτα σε κομματάκια.
2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
3. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
4. Μετά βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι για 20 λεπτά.
5. Μην φύγετε από πάνω γιατί φουσκώνει.
Ξαφρίζουμε λίγο.
6. Αφήνουμε λίγο και με το ραβδομπλέντερ τα λιώνουμε.
Εκτός αν σας αρέσουν τα κομματάκια το αφήνουμε έτσι.
7. Το ξαναβάζουμε στην φωτιά.
Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά ώσπου να πήξει λίγο.
8. Όταν είναι ζεστό δεν το καταλαβαίνετε ότι έπηξε.
Γι’ αυτό πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει για να δείτε την υφή.
9. Ρίχνουμε και το λεμόνι.
10. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίζουμε ανάποδα για 24 ώρες.
Είναι πολύ νόστιμη!!!
Οι φλούδες δεν φαίνονται, άλλωστε είναι ωφέλιμες σύμφωνα με τον Ιπποκράτη.
Νερό δεν ρίχνουμε στις μαρμελάδες, ούτε κανελογαρυφαλα και βανίλιες.
Αφήστε τα φρούτα να έχουν την δική τους μυρωδιά.