Μαρμελάδα περγαμόντο

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ!!!
 
ΥΛΙΚΑ:
8 περγαμόντα,
1 κιλό ζάχαρη,
2 μικρά μήλα ή 1 μεγάλο σκληρό,
μισό λεμόνι χυμό,
1 ποτήρι νερό (Στο δέσιμο).

Αυτή την συνταγή δεν θα την βρείτε πουθενά, είναι δική μου. 
Μην βάλετε κανένα άρωμα γιατί το περγαμόντο έχει φοβερό άρωμα!!
Ό,τι ερωτήσεις δεκτές.
Από τις καλύτερες μαρμελάδες!!!
Μαρμελάδα περγαμόντο 8
Μαρμελάδα κορόμηλο 6
Μυστικό:
Όταν ξεπικρίζετε εσπεριδοειδή, όταν το νερό δεν βγαίνει πια κίτρινο, σημαίνει ότι ξεπίκρισαν.
Μαρμελάδα περγαμόντο 1
 1. Κόβουμε τις δύο άκρες από τα περγαμόντα και κόβουμε το υπόλοιπο φέτες (Όπως να’ναι).
Μαρμελάδα περγαμόντο 2
2. Bγάζουμε τα κουκούτσια με την βοήθεια ενός πηρουνίου, αν μείνουν μερικά θα βγουν στο βράσιμο.
Μαρμελάδα περγαμόντο 6

3. Από 1 περγαμόντο κόβουμε την ψιλή φλούδα (Φωτογραφία).

Μαρμελάδα περγαμόντο 3
4. Σε κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και ρίχνουμε τα κομμάτια και τις ψιλές φλούδες. Βράζουμε για μισή ώρα.

5. Αδειάζουμε το νερό και ρίχνουμε καινούργιο.
 
6. Ξαναβράζουμε το υλικό μας 1 τέταρτο. 
 
7. Μετά αδειάζουμε το νερό και βάζουμε άλλο κρύο.
 
8. Αφήνουμε όλη νύχτα και αλλάζουμε το νερό άλλες 2-3 φορές. Θέλουμε καλό ξεπίκρισμα.
 
9. Μετά σουρώνουμε στο στραγγιστήρι, καθαρίζουμε και το μήλο.
Μαρμελάδα περγαμόντο 5
10. Στο μούλτι λιώνουμε τα στραγγισμενα κομμάτια συν το μήλο. 
 
Αν θέλετε πιο λιωμένη, χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ, εγώ την θέλω με μικρούτσικα κομματάκια. 
 
11. Εν τω μεταξύ τις ψιλές φλούδες τις ψιλοκόβουμε μικρά μπαστουνάκια, ΔΕΝ τις ρίχνουμε στο μούλτι.
 
12. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τον πολτό συν τα μικρά μπαστουνάκια, την ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό.
Μαρμελάδα περγαμόντο 7

13. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. 

14. Σκεπάζουμε με σίτα διότι πιτσιλάει. 

15. Ανακατεύουμε που και που.

16. Όπως όλες οι συνταγές, η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν βάζουμε λίγη σε ένα πιατάκι και κάνουμε με ένα κουτάλι μία γραμμή ανάμεσά της. Αν ενωθεί ξανά δεν είναι έτοιμη. Αν η γραμμή παραμείνει τότε είναι έτοιμη η μαρμελάδα.