1. Ξεσπυρίζουμε τα ρόδια, τα ζυγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη να πλυθούν σε μπόλικο νερό. Ότι σκουπιδακια υπάρχουν ανεβαίνουν πάνω. (Φωτογραφίες).
Eπαναλάβετε ώσπου να καθαρίσουν.
2. Αφήνουμε να στραγγίσουν καλά στο στραγγιστήρι να μην έχουν νερά.
3. Όπως είναι τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε σε μέτρια φωτιά
4. Αφήνουμε μισή ώρα να βράζει. 5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με το ραβδομπλέντερ το χτυπάμε λίγο.
6. Αδειάζουμε την κατσαρόλα στο σουρωτήρι των μακαρονιών που από κάτω έχουμε βάλει κατσαρόλα.
7. Ανακατεύουμε με την κουτάλα καλά να μείνουν μόνο τα κουκούτσια τα οποία πετάμε. Ίσως έχουν περάσει μερικά, βγάλτε τα με κουτάλι.
8. Τώρα βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε λίγο και βράζουμε για τρία τέταρτα η ώσπου να πήξει. Όταν κρυώσει θα πήξει πιο πολύ.
9. Δεν απομακρυνόμαστε γιατί μπορεί να φουσκώσει. Ανακατεύουμε που και που.
10. Στιβουμε μέσα μισό λεμόνι. Άλλοι βάζουν κανελλογαρυφαλλα, εγώ όχι.