Μαρμελάδα ρόδι

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ!! ΤΕΛΕΙΑ!!!
 
ΥΛΙΚΑ:
1500 γραμμάρια ρόδια καθαρισμένα,
850 γραμμάρια ζάχαρη,
χυμό από μισό λεμόνι.
Μαρμελάδα ρόδι 7
Μαρμελάδα ρόδι 1

1. Ξεσπυρίζουμε τα ρόδια, τα ζυγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη να πλυθούν σε μπόλικο νερό. Ότι σκουπιδακια υπάρχουν ανεβαίνουν πάνω. (Φωτογραφίες).

Eπαναλάβετε ώσπου να καθαρίσουν.

Μαρμελάδα ρόδι 2
2. Αφήνουμε να στραγγίσουν καλά στο στραγγιστήρι να μην έχουν νερά.

3. Όπως είναι τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε σε μέτρια φωτιά 
Μαρμελάδα ρόδι 3
4. Αφήνουμε μισή ώρα να βράζει.

5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με το ραβδομπλέντερ το χτυπάμε λίγο.

6. Αδειάζουμε την κατσαρόλα στο σουρωτήρι των μακαρονιών που από κάτω έχουμε βάλει κατσαρόλα. 
Μαρμελάδα ρόδι 4

7. Ανακατεύουμε με την κουτάλα καλά να μείνουν μόνο τα κουκούτσια τα οποία πετάμε. Ίσως έχουν περάσει μερικά, βγάλτε τα με κουτάλι.

Μαρμελάδα ρόδι 5

8. Τώρα βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε λίγο και βράζουμε για τρία τέταρτα η ώσπου να πήξει. Όταν κρυώσει θα πήξει πιο πολύ.

Μαρμελάδα ρόδι 6

9. Δεν απομακρυνόμαστε γιατί μπορεί να φουσκώσει. Ανακατεύουμε που και που.

10. Στιβουμε μέσα μισό λεμόνι. Άλλοι βάζουν κανελλογαρυφαλλα, εγώ όχι. 

Οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν.