Μαρμελάδα βερύκοκο δεύτερη συνταγή

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό βερύκοκα
(ζυγισμένα μετά την αφαίρεση των κουκουτσιων),
750 γραμμάρια ζάχαρη,
χυμό από μισό λεμόνι.
 
Σημαντικό: 
δεν ρίχνουμε νερό στις μαρμελάδες ούτε μυρωδικά.


Αυτή η μαρμελάδα βερύκοκο είναι γι αυτούς που δεν θέλουν να έχει μέσα κομματάκια.
Μαρμελάδα βερύκοκο δεύτερη 4
Μαρμελάδα βερύκοκο δεύτερη 1
1. Πλένουμε πολύ καλά τα βερύκοκα.
 
2. Βγάζουμε τα κουκούτσια τα οποία γίνονται ποτό αμαρέτο.
 
3. Κόβουμε σε κομμάτια.
 
4. Ζυγίζουμε και υπολογίζουμε την ζάχαρη.
Μαρμελάδα βερύκοκο δεύτερη 2
5. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα και την ζάχαρη αφήνουμε στην άκρη 4-5 ώρες ή όλη νύχτα στο ψυγείο.
 
6. Μετά βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι μέτρια φωτιά.
 
7. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε.
 
8. Σε 40 λεπτά είναι έτοιμη, ή πιο λίγο.
Μαρμελάδα βερύκοκο δεύτερη 3
9. Όταν είναι πολύ ζεστή δεν φαίνεται αν έπηξε.

10. Ρίχνουμε το λεμόνι.

11. Μόλις κρυώσει λίγο παίρνουμε το ραβδομπλέντερ και την λιώνουμε.

12. Μετά την βάζουμε σε βάζα αποστειρωμενα, και γυρνάμε ανάποδα 24 ώρες.