Μαρμελάδα βερύκοκο 5

Μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια

Το καλοκαίρι τα φρούτα είναι άφθονα στα δέντρα και η μαρμελάδα είναι η καλύτερη λύση για να τα χρησιμοποιήσετε να μην πάνε χαμένα. Εδώ θα δούμε πώς να φτιάξουμε μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια για αυτούς που δεν θέλουν ή δεν κάνει να φάνε ζάχαρη.

Υλικά:
2 κιλά βερίκοκα ώριμα κομματάκια,
10 κουταλιές της σούπας στέβια λευκή,
μισό λεμόνι.
 
Καθαρίζουμε σε κομματάκια τα φρούτα και κάθε ένα το βάζουμε σε λεκάνι με νερό μαζί με ένα λεμόνι στιμμένο ή και δύο.
 
Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε τα φρούτα με τη στέβια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
 

Μετά ζεσταίνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα φρούτα και τη στέβια και ανακατεύουμε για μισή ώρα.

Ξαφρίζουμε και αφήνουμε 2 ωρες να κρυώσει.

Μετά ξαναδένουμε τη μαρμελάδα για 20 λεπτά ή λίγο ακόμα.

Μην περιμένετε να πήξει, θα το καταλάβετε όταν κρυώσει.

Μην απομακρυνεστε από την κατσαρόλα.

Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Μην ρίχνετε ποτέ νερό στις μαρμελάδες.

Τελος στίβετε λίγο λεμόνι..

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο 2
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο 1

Μυστικό 1:
Προτιμήστε ώριμα βερίκοκα μυρωδάτα και ας έχουν και ατέλειες. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτοφάρμακα είναι λίγα.

Μαρμελάδα βερύκοκο στέβια 2

Μυστικό 2:

Μην περιμένετε να βγάλει πολλά νερά όπως γίνεται με τη ζάχαρη την κανονική.

Μαρμελάδα βερύκοκο δεύτερη 3

Μυστικό 3:

Αν θέλετε η μαρμελάδα να είναι τελείως πολτός χωρίς κομμάτια τότε πολτοποιήστε την πρωτού βάλετε τη στέβια.