Μαρμελάδα βερύκοκο

Φτιάξτε μαρμελάδα βερύκοκο.

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό βερύκοκα κομμένα μικρά κομματάκια.
1.100 γρμ ζάχαρη, αν είναι πολύ γινωμένα βάλτε πιο λίγη ζάχαρη δηλαδή 900 γρμ.
μισό λεμόνι.

Nερό μη ρίχνετε στις μαρμελάδες.

Μαρμελάδα βερύκοκο 6
Μαρμελάδα βερύκοκο 3
Όταν ετοιμαστεί βάζω σε βάζα αποστειρωμένα, ζεστά βάζα ζεστή μαρμελάδα (όχι καυτή) και τα αφήνω ανάποδα για 24 ώρες. 
Μαρμελάδα βερύκοκο 1

1. Βάζουμε τα κομματάκια με την ζάχαρη στην κατσαρόλα, μετά αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

2. Μετά βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Γενικά προτιμάμε τις ξύλινες κουτάλες. Είναι πιο φυσικές.

3.  Μετά βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Γενικά προτιμάμε τις ξύλινες κουτάλες. Είναι πιο φυσικές.

4. Αν δεν έδεσε ξαναβάζουμε στο μάτι για άλλα 20 λεπτά ή ώσπου να πήξει. Μην περιμένετε να πήξει πολύ θα το καταλάβετε όταν κρυώσει.

5. Τέλος στίβουμε μισό λεμόνι.
Μαρμελάδα βερύκοκο 4
Μαρμελάδα βερύκοκο 2