Αυτή η συνταγή μας φτιάχνει μία πηχτή μαγιονέζα και πολύ αρωματική
1 αυγό,
1 κ.γ. γεμάτη μουστάρδα σε σκόνη ή 1.κ.σ. μουστάρδα κανονική,
1 ποτήρι ελαιόλαδο,
λίγο αλάτι,
1 κ.γ. λεμόνι,
1 κ.σ. ξύδι.
Βάζουμε σε λεκάνη το αυγό ολόκληρο, το ξύδι, το λεμόνι, την μουστάρδα. Χτυπάμε πολύ καλά και αν έχετε μίξερ καλύτερα. Μετά βάζουμε το λάδι σιγά σιγά χτυπώντας γρήγορα. Θέλει πολύ χτύπημα, όταν πήξει είναι έτοιμο.
Φτιάξτε την την ίδια μέρα που θα την χρειαστείτε. Μένει στο ψυγείο μόνο 4 ημέρες.
Ιδανική για ψάρι και σαλάτες.