Μελιτζάνες στη χόβολη

melitzanaxovoli1

Ένα μοναδικό έδεσμα στο τζάκι

Οι Μελιτζάνες Στη Χόβολη είναι ​μια απόλαυση για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και αποτελείται από λίγα αλλά επιλεγμένα υλικά.

Ξεκινώντας με τις μελιτζάνες, τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια καπνιστή γεύση.

Στη συνέχεια, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ανακατεύουμε με τα υλικά της επιλογής μας.

Εδώ είναι η κλασσική παραδοσιακή συνταγή για τις μελιτζάνες στη χόβολη.

  • Παίρνουμε μια μελιτζάνα, την πλένουμε και την σκουπίζουμε.
  • Την τρυπάμε με πηρούνι σε μερικές μεριές.
  • Την τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο και την βάζουμε στο τζάκι σκεπάζοντάς την με κάρβουνα και στάχτη. Αφήνουμε έτσι για 20 λεπτά.
  • Ξεσκεπαζουμε και δοκιμάζουμε με καλαμάκι να δούμε αν ψήθηκε.
  • Μετά την κόβουμε στην μέση και με κουτάλι και βγάζουμε την ψύχα (Φωτογραφίες).
  • Την βάζουμε στο πιάτο και ρίχνουμε αλάτι, λάδι και λεμόνι.
  • Αν θέλουμε και σκόρδο, γίνεται πιο πικάντικη.
  • Δεν κάνουμε τίποτα άλλο, τρώγεται χλιαρή ή κρύα!!!!
melitzanaxovoli2

Με ψωμάκι καψαλισμένο στα κάρβουνα είναι τέλεια!!!!🥂

melitzanaxovoli3

μελιτζάνες στη χόβολη

melitzanaxovoli4