Μελιτζανοκεφτέδες τηγανητοί

Αν έχετε κήπο ξέρετε από πρώτο χέρι ότι οι μελιτζάνα είναι πολύ γενναιόδωρο φυτό. Με αυτή τη συνταγή έχεις πάντα ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι με ελάχιστο κόστος.

ΥΛΙΚΑ για μελιτζανοκεφτέδες:

 

δύο μεγάλες μελιτζάνες φλασκες,

ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι,

δύο σκελίδες σκόρδοτριμμένο,

φέτα τριμμένη όση θέλουμε,

λίγο τριμμένο πεκορινο,

ένα αυγό,

μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,

λίγα φύλλα (6) δυόσμο ψιλοκομμένο,

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μία κούπα,

πιπέρι,

λίγο λαδάκι (ενα σφηνάκι),

αλάτι με προσοχή (αναλόγως τα τυριά).

melitzanokeftedes1
melitzanokeftedes7

Στο μούλτι τρίβουμε τις μελιτζάνες σε κομματάκια ωμές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

melitzanokeftedes2

 Τα βάζουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες (εγώ το έβαλα στην κατάψυξη μια ώρα.

melitzanokeftedes3

Μετά λαδώνουμε τα χέρια μας (για να μην κολλάει η ζύμη) και πλάθουμε τους κεφτέδες μας μετρώντας τους με μια κουταλιά της σούπας. Αλευρώνουμε.

melitzanokeftedes6

Τηγανίζουμε και τους πατάμε από πάνω για να είναι πλακέ για να ψηθούν καλύτερα. Τηγανίζω σε ελαιόλαδο ή ψήνω στον φούρνο πάνω σε αντικολητικο χαρτί, μισή ώρα 180 βαθμούς.

Αν τους θέλω ψητούς στο φούρνο θα τους βάλω χωρίς αλεύρι.

melitzanokeftedes5