Μελιτζανοκεφτέδες τηγανητοί

Αν έχετε κήπο ξέρετε από πρώτο χέρι ότι οι μελιτζάνα είναι πολύ γενναιόδωρο φυτό. Με αυτή τη συνταγή έχεις πάντα ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι με ελάχιστο κόστος.

Οι κεφτέδες με μελιτζάνα είναι μια νόστιμη ελληνική συνταγή. Οι κεφτέδες φτιάχνονται από μελιτζάνες και μπαχαρικά και συνοδεύονται από διάφορα τυριά, τζατζίκι ή τυροκαφτερή. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γεύση και ταιριάζει τέλεια με τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Μια γευστική επιλογή για ένα γεύμα μεσογειακής κουζίνας.

ΥΛΙΚΑ για μελιτζανοκεφτέδες:

 

δύο μεγάλες μελιτζάνες φλασκες,

ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι,

δύο σκελίδες σκόρδοτριμμένο,

φέτα τριμμένη όση θέλουμε,

λίγο τριμμένο πεκορινο,

ένα αυγό,

μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,

λίγα φύλλα (6) δυόσμο ψιλοκομμένο,

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μία κούπα,

πιπέρι,

λίγο λαδάκι (ενα σφηνάκι),

αλάτι με προσοχή (αναλόγως τα τυριά).

melitzanokeftedes1
melitzanokeftedes7

1. Στο μούλτι τρίβουμε τις μελιτζάνες σε κομματάκια ωμές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

melitzanokeftedes2

2. Τα βάζουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε. 

3. Το βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες (εγώ το έβαλα στην κατάψυξη μια ώρα.

melitzanokeftedes3

4. Μετά λαδώνουμε τα χέρια μας (για να μην κολλάει η ζύμη) και πλάθουμε τους κεφτέδες μας μετρώντας τους με μια κουταλιά της σούπας. 

5. Αλευρώνουμε.

melitzanokeftedes6

6. Τηγανίζουμε και τους πατάμε από πάνω για να είναι πλακέ για να ψηθούν καλύτερα. 

7. Τηγανίζω σε ελαιόλαδο ή ψήνω στον φούρνο πάνω σε αντικολητικο χαρτί, μισή ώρα 180 βαθμούς.

Αν τους θέλω ψητούς στο φούρνο θα τους βάλω χωρίς αλεύρι.

melitzanokeftedes5