Τις πλένουμε καλά, τις τρυπάμε με πηρούνι 3-4 φορές και τις ψήνουμε στο grill σχεδόν 3/4 ή ώσπου να ψηθούν καλά (Τις δοκιμάζω αν ψηθηκαν με το πηρούνι).
Πολύ ωραίες γίνονται και στη φωτιά. Μερικοί τις πετάνε πάνω στα κάρβουνα ή στο τζάκι στη φωτιά, άλλοι τις καίνε στο γκάζι για να πάρουν τη μυρωδιά του καπνού.
Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ώστε να πιάνονται και τις ξεφλουδίζουμε ή τις αδειάζουμε με κουτάλι σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τους σπόρους και τις ρίχνουμε στο σουρωτήρι.
Μετά με μαχαίρι και πηρούνι τα κόβουμε κυβάκια μικρά όσο γίνεται.
Τις βάζουμε σε μπωλ και ρίχνουμε:
μισό ποτήρι λάδι,
δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες στο ειδικό μηχανάκι ή στον τρίφτη,
αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση),
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 κ.σ.χυμό λεμονιού,
1 κ.σ. ξύδι απλό,
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι.
Η ίδια σαλάτα με ελάχιστες παραλλαγές γίνεται και με μαγιονέζα.