Skip to content
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Menu
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Μιλφέιγ
……Και το ωραίο γλυκό της Κυριακής (Καββαδίας)….
Μιλφέιγ εύκολο και πρόχειρο!! μεν, νόστιμο δε….
Υλικά:
ένα φύλλο σφολιάτας έτοιμο
κρέμα Γιώτης για μιλφέιγ
γάλα φρέσκο ανάλογο
ζάχαρη άχνη
1. Παίρνω ένα φύλλο σφολιάτας έτοιμη.
Κόβω δύο μπαστούνια (φωτογραφία), ίδια και δύο μικρές λωρίδες.
2. Τα βρέχω ελαφρά και πασπαλίζω με ζάχαρη χοντρή (καστανή καλύτερα).
3. Με το πηρούνι κάνω τρυπίτσες και ψήνω 20 λεπτά.
4. Μεταφέρω σε δίσκο ή πιατέλα.
5. Χτυπάω με γάλα μια έτοιμη κρέμα Γιώτης μιλφέιγ.
6. Στρώνω κρέμα στο πρώτο μπαστούνι, βάζω πάνω το δεύτερο και ξανά κρέμα.
7.
Τέλος τρίβω πάνω τις λωριδίτσες και ρίχνω πάνω ζάχαρη άχνη. Τέλειο!!!!