Μηλόπιτα 8

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα που έρχεται από πολύ παλιά, την έφτιαχνε η μητέρα μας με λάδι, τώρα με βούτυρο.

 

ΥΛΙΚΑ:

Ένα βιτάμ σε πλάκα, αν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα,
4 αυγά,
250 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
4 μήλα,
ένα σφηνάκι λικέρ,
μερικά καρύδια,
150 γρμ ζάχαρη άχνη,
και 50 γρμ ζάχαρη καστανή (αν έχουμε),
λίγη κανέλλα.

Εκτέλεση:

1. Χωρίζουμε το βιτάμ στην μέση, ρίχνουμε το μισό σχεδόν λιωμένο σε ταψάκι νο 26, και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλλα.

Μηλόπιτα 6

2. Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα μήλα από τις φλούδες και τα σκληράδια, και έχουμε κάνει τρύπα με το ειδικό εργαλείο (φωτο).

Μηλόπιτα 1

3. Τα κόβουμε στρογγυλά, τα στρώνουμε πάνω στο βιτάμ με την ζάχαρη.

Μηλόπιτα 2

4. Σε κάθε τρύπα του μήλου βάζουμε ένα καρύδι.

Μηλόπιτα 7

5. Χτυπάμε το υπόλοιπο βιτάμ με την ζάχαρη, το λικέρ, τα αυγά καλά χτυπημένα, και το αλεύρι και το στρώνουμε με προσοχή πάνω στα μήλα.

Μηλόπιτα 8

6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα.

Μηλόπιτα 9

7. Όταν ψηθεί, αφήνουμε ένα τέταρτο και βάζουμε μία πιατέλα πάνω στο ταψί, και πιάνουμε με τα δύο χέρια σφιχτά και γυρίζουμε ανάποδα με προσοχή να έρθει το πάνω κάτω