Μοσχαράκι με Μελιτζάνες

Το μοσχαράκι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα είναι μοναδική εμπειρία. Πρέπει να το δοκιμάσετε!!

Υλικά:
1 κιλό μοσχαρι κομματάκια,
ντομάτες τριμμένες,
1 κ.σ. πελτέ,
μισό ποτήρι του νερού κρασί,
2 φύλλα δάφνης,
1 ξυλάκι κανέλλα,
5 μπαχάρια,
αλάτι και πιπέρι,
5 γαρύφαλλα,
λάδι μισό ποτήρι του νερού (ή πιο λίγο),
κρεμμύδι ξερό 1 μεγαλο τριμμένο,
νερό 2 ποτήρια η πιο λίγο αν είναι στην χύτρα,
μελιτζάνες 3-4 μεγάλες κομμάτια,
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.
mosxari melitzanes 3
mosxari melitzanes 1

Περνάμε πρώτα το κρέας στο λάδι να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.

Μετά περναμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Μετά το σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να βράσει λίγο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Πελτέ, ντομάτες, μυρωδικά εκτός από το αλάτι το οποίο το ρίχνουμε πάντα προς το τέλος.

Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τις μελιτζάνες κομμάτια σε νερό μπόλικο με μιά κουταλιά της σούπας αλάτι για 1 ώρα.

Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις περνάμε στο τηγάνι με λάδι και από τις δύο μεριές να πάρουν χρώμα.

Μετά στραγγίστε τες σε χαρτί κουζίνας.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε ανάμεσα τις μελιτζάνες.

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Είναι πολύ νόστιμο Κυριακάτικο φαί.
 
Τολμήστε το!
mosxari melitzanes 1
mosxari melitzanes 2

ΜΥΣΤΙΚΟ: Οι φλάσκες μελιτζάνες δεν χρειάζεται να μπούνε στο νερό. Είναι ήδη γλυκές.

mosxari melitzanes 4